piektdiena, 2008. gada 12. septembris

Lateks...


Bieži vien cilvēki, kas neko nezin par lateksu, pasūta to un tad zvana man un saka, ka esam pārdevuši nekvalitatīvu preci, jo šis apģērbs dzīvē neizskatās tā, kā bildītē.  

Tādēļ tagad es pastāstīšu nedaudz par lateksu, tieši tik daudz, cik katram būtu jāzin, pirms iegādājas lateksa izstrādājumus.

Lateks ir GUMIJA.  Lateksa izstrādājumi tiek veidoti ar vairākiem paņēmieniem- lej, līmē vai šuj. Lietie izstrādājumi( jeb viengabalainie) ir vislētākie un arī visneizturīgākie.  Līmētie un šūtie ir krietni vien kvalitatīvi, taču arī dārgāki. Mūsu veikalā var iegādātie pirmos divus. Šūtos pagaidām  nepiedāvajam. 

Lateksam ir dažādi biezumi. Standarta biezums ir 0,15mm vai 0,35mm, jo biezāks lateks, jo izturīgāks, jo dārgāks.

Sākotnēji lateks nav spīdīgs, jo tas ir sasmērēts ar talku, tas tādēļ, lai lateks nebojātos. Lai panāktu tādu spīdumu, kā uz bildēm, izstrādājums ir jākopj ar speciāliem līdzekļiem, kurus var iegādāties mūs veikalā. 

Kopšana:

Tā kā lateks ir gumija, to nav tik viegli uzvilkt, tieši tādēļ ir nepieciešams talks. To vajag uzsmērēt gan uz ķermeņa, gan izstrādājuma iekšpusē. Tas atvieglo uzvilkšanu. ( neskopojieties ar talku)

Kad esat ieģērbies/usies, izstrādājumam vajag uzpūst vai uzsmērēt spīduma līdzekli. Dažās vietās uzpūtiet, tad ar lupatiņu vienmērīgi jāzismērē, bet  neuzpūst pārāk daudz, citādāk būs pārāk mitrs un līdzeklis sāks pilēt nost. Iesaku iegādāties lielāko tilpumu, jo šis līdzeklis ātri beidzās.

Pēc lietošanas izstrādājumu jānovelk un būtu ieteicams to nomazgāt. Mazgāt ar rokām remdenā ūdeni ar  speciālu lateksa mazgāšanas līdzekli. Tad jāļauj tam nožūt. Kad izstrādājums ir sauss, to var ieziest ar talku ( var arī nemazgāt, bet uzreiz ieziest ar nelielu daudzumu talka). Tagad tas ir gatavs glabāšanai. 

Lateksu vēlams glabāt sausā un tumšā vietā, pretējā gadījumā Jūs saīsinat izstrādājuma mūžu un izturību.

Ja esat iesācējs, tad iesaku iegādāties lateksa kopšanas līdzekļu komplektu, kurā ir visas kopšanai nepieciešamās lietas.-  http://www.sexystyle.lv/index.php?env=-in-commerce/product/details:m386--2-4-s:p-2173----

Nav komentāru: